LOTTO

VIRALLINEN NIMI: TRONIC JUNEX
Koiranet
Rotu: bordercollie
DNA: CEA-, TNS-, CL-, IGS-vapaa


Lotto on todellakin ollut minulle Lottovoitto! Voisin ylistää sitä loputtomiin. Uskon, että Lotto on minun elämäni koira. Sen työmotivaatio, se into ja ilo, millä se töitä tekee, on uskomaton. Sillä on aina hauskaa ja se nauttii jokaisesta hetkestä, mitä ikinä sen kanssa tekeekin. Se ei koskaan lopeta töitä kesken, se jaksaa ja jaksaa ja aina sillä on pieni hymy naamalla. Lotto tekee töitä tosissaan. Toiset sanovatkin, että se on oikea tosikko. Silloin kun tehdään niin tehdään ja usein tehdäänkin räkä poskella. Lotto on hektinen koira, tosin se alkaa nyt vähitellen tasoittumaan. Se ehtii tarjota montaa eri asiaa pienessä hetkessä. Se aina yrittää, jos ei ole varma jostain, se ehdottaa. Lotto ei ole kovin pehmeä eikä nöyrä. Sille voi sanoa montakin kertaa tai tehdä montakin toistoa, ilman, että se menettäisi mielenkiintonsa asiaan tai olisi anteeksipyytelevä. Ennemminkin se tokaisee, että ok, jatketaan nyt vaan.

Lotto rakastaa ihmisiä, joskus se on vähän turhankin tunkeileva. Lotto pitää myös lapsista, se on aina valmis leikkimään ja rapsutettavaksi. Lotto ei ole koskaan paimentanut lapsia tai autoja, pyöriä tms. Kotona Lotto viihtyy kainalossa ja rapsutettavana. Se osaa myös vaatia rapsutuksia työntämällä kuonon käden alle välillä melkoisella voimallakin. Tosin Lotto viihtyy myös omissa oloissaan. Kotona se onkin usein erittäin huomaamaton, ellei sitten ole niitä rapsutuksia vailla. Tosin välillä meillä meinaa huonekalutkin saada kyytiä, kun Sisu, Jim ja Lotto painivat keskenään.Ykkösharrastuksena meillä on Loton kanssa ehdottomasti agility. Siinä se on erittäin irtoava ja nopea koira. Meillä onkin eniten vaikeuksia tuottanut hallinta ja yhteistyö, sillä Lotto kyllä nappaa mieleisensä esteen, jos vähänkin olen jäljessä tai nakkaan kädellä liian pitkälle. Erityisesti putket on sen lempiesteitä. Niitä se voisi juosta loputtomiin. Kisaamme Loton kanssa Maxi3 luokassa. Kisauramme aloitimme hieman reilu vuosi sitten Tripla 0-voitolla! Loton kanssa on aina ilo treenata. Lähestulkoon aina poistumme treeneistä hymyssä suin. Sen kanssa vaan on niin mahtavaa tehdä töitä.

Toisena harrastuksena meillä on toko. Tokoa harrastamme pääasiassa vain omaksi iloksemme ilman suurempia tavoitteita. Lotto tosin tykkää tokosta ja on siinä aika hyväkin. Minua ei kisaaminen siinä lajissa kiinnosta, joten Lotolla onkin nyt ollut lainaohjaaja siinä jonkun aikaa. Muutamat kisat kävin itse Loton kanssa ja suurimpana saavutuksena meille jäi Toko-SM joukkue pronssimitali. Osallistuimme SM-kisoihin alokasluokassa, josta saimme ihan hyvät pisteet ja avustimme joukkueemme upeaan saavutukseen! Ikinä en olisi voinut kuvitella, että saisimme arvokisamitalin tokosta. Lainaohjaajan kanssa meillä homma toimii hyvin. Minä koulutan kotona ja treenailen niitä asioita, mitkä ovat vaiketa ja Pia sitten jatkaa siitä. Lotto ei ole moksiskaan vaikka ohjaaja vaihtuisi lennosta. Lotto kisaa tokossa erikoisvoittajaluokassa.Sitten olemme käyneet muutaman kerran myös lampailla. Paimennus olisi tosi kivaa, jos sitä vain pääsisi tekemään hieman useammin. Lotto ei ole vielä täysin syttynyt lampaille vaikka välillä väläytteleekin ihan hyviä pätkiä. Uskon, että jos olisimme päässeet lampaille useammin, voisi Lotto olla ihan taitavakin.

Lotto ei hirveästi välitä muista koirista. Toimeen kyllä tulee, vaikka saattaa aluksi kokeilla, että saako tuolle sanoa. Yleensä kävelee lenkillä vieraidenkin koirien kanssa kylki kyljessä. Pitkävihainen se kuitenkin on. Jos joku on sille joskus sanonut jotain, niin sen se kyllä muistaa.

Lotolla on erittäin kaunis ja joustava kroppa. Erityisesti pidän siitä, miten tuon lyhyen karvan alta näkyy lihakset ja kehon muodot. Loton turkki on muutenkin tosi hyvä. Siitä ei juurikaan lähde karvaa, mutta sillä on kuitenkin hyvä pohjavilla. Näyttelytuomarin mielestä Lotto oli EH:n arvoinen, mutta siltä puuttui turkki (!). Loton liikkumista on ilo katsella. Se omaa hurjan hyvän koordinaation. Se nauttii juoksemisesta. Remmilenkkeily on hurjan tylsää ja onneksemme meidän ei tarvitse niitä usein tehdäkään. Lotto sopii erinomaisesti vetokoiraksi koirajuoksuun ja -hiihtoon, sillä se tykkää vetää ja mennä lujaa.

Lotto on minulle juuri se täydellinen koira. Muusta ei voisi uneksiakaan tällä hetkellä.