FANNY

VIRALLINEN NIMI: LABELLAFUNFUN
Koiranet
Rotu: kaniinimäyräkoira pitkäkarvainenFanny on meidän koiralaumamme selvä pomo. Se on todellakin pieni mutta pippurinen. Fanny on varmasti aina kuvitellut olevansa huomattavasti suurempi olento kuin mitä on. Se on näyttänyt kaapin paikan niin meidän koirille, kuin monille muillekin vielä suuremmille koirille. Sillä on erittäin suuri ego.

Fanny on oma kasvattini. Aluksi minun ei ollut tarkoitus pitää Fannya, mutta mutkien ja vaikeiden päätösten kautta se jäikin minulle. 
Fannyn kanssa ollaan harrastettu pääasiassa agilitya ja Fanny onkin kunnioitettavasti saanut FI AVA tittelin sekä voittanut kultaa HSKH:nagilityn SM joukkueessa. Fanny oli legenda agilityradoilla. 20cm säkä ja 3,5kg elopainoa ei ollut kaikille varteenotettava haastaja ja paljon se antoikin muille tasoitusta lyhyillä jaloillaan. Fannylla oli kontaktiongelma, sen mielestä oli aina parempi, mitä korkeammalta kontaktin pystyi hyppäämään. Mutta teki se niitä siistejäkin suorituksia ja silloin se oli huippu! Fannylla ponnistusvoimaa kyllä riitti. Joskus se pinkaisi maxi-hypynkin tuosta vaan vahingossa.

Fannyn kanssa myös tehtiin verijälkeä muutamia kertoja, mutta se vain ei ollut meidän laji, joten se jäi siihen. Näyttelyssäkin pyörähdettiin muutamaan otteeseen ja kolme sertiäkin Fanny sai. Emme vain koskaan suorittaneet käyttökoetta, joten muotovaliotitteli jäi saamatta. Kaunis se silti on.

Fanny on erittäin riistaviettinen. Se nostaa ja ajaa jäljet kuin jäljet. Myös kaikki, mitä voi ajaa, kelpaa. Nyt vanhemmiten aistit ovat jo heikentyneet sen verran, että Fanny voi kulkea rauhassa vapaana lenkeillä.

Fannyn jätin jalostuksesta pois, kun sen emällä tuli iän myötä pari lievää mäyräkoirahalvausta. Onneksi Fanny on ollut ikänsä terve, jos muutamaa tapaturmaa ei lasketa mukaan.